Kajima Logo

Pięciokondygnacyjny, trójczłonowy budynek mieści sale dydaktyczne, audytoria, laboratoria oraz pomieszczenia administracyjne dla kilku działów Politechniki Wrocławskiej. Ze względu na słabą nośność miejscowych gruntów fundamenty zostały wzmocnione palami. Wnętrza kompleksu utrzymane są w standardzie średnim.
Konkurs „Buduj Bezpiecznie”, 2011 – wyróżnienie (organizator: Państwowa Inspekcja Pracy).
Konkurs „Piękny Wrocław”, 2012 – wyróżnienie. Najlepsza realizacja architektoniczna w kategorii „budynek użyteczności publicznej” (organizator: Prezydent Wrocławia, Towarzystwo Przyjaciół Wrocławia).

Geocentrum / Wrocław

Klient:

Politechnika Wrocławska

Realizacja:

2010-2012

Zakres prac:

generalne wykonawstwo

Lokalizacja:

Wrocław, ul. Na Grobli 13-15

Powierzchnia działki:

16 134 m²

Powierzchnia zabudowy:

4280 m²

Powierzchnia całkowita:

15 105 m²

Powierzchnia utwardzona (drogi, place, chodniki):

9809 m²